Hyödyllisiä nettisivuja

TK6
TK1
TK3
TK2
 
 
Tälle sivulle aion lisätä linkkejä hyödyllisille nettisivuille. Olen itse kokenut sivut hyödyllisiksi ja sen takia haluan jakaa tiedon myös muille. Linkit johtavat siis muiden tekemille nettisivuille, joiden ulkonäköön tai toimintaan minä en voi vaikuttaa.  Voit kertoa vinkkejä Ota yhteyttä -lomakkeella, jos tiedät jonkun sivun.

 

Yle:n Digitreenit

”Digitreeneistä löydät apua ja niksejä kännyköiden, tietokoneiden ja digipalvelujen käyttöön. Ihan kaikille tarkoitettuja vinkkijuttuja tai -visoja on eri aiheista yli 70. Jos haluat oppia digiajan perustaitoja, avaa Digitreenien peruskurssi! Sieltä saat itseluottamusta ja rohkeutta digin käyttöön.”

 

SeniorSurf

”Rohkaisee ikääntyneitä ihmisiä tarttumaan tietokoneisiin ja nettiin. Sähköisten palveluiden lisääntyminen tuo uusia haasteita arkipäivän asioinnin hoitamiseen. SeniorSurf-toiminta parantaa ikääntyneiden ihmisten itsenäisen suoriutumisen edellytyksiä digitalisoituvassa yhteiskunnassa.”
Etusivu: SeniorSurf.fi
Opastuspaikat: seniorsurf.fi/opastuspaikat/
Opastusmateriaalit: seniorsurf.fi/opastusmateriaalit/

 

Fiksari

”Fiksari – Ystävällistä digitukea kotiin kannettuna. Tilaa iloinen ja luotettava fiksari kotiisi auttamaan ja opastamaan älypuhelinten, tablettien, tietokoneiden ja oheislaitteiden kanssa pääkaupunkiseudulla.”

 

Windows 10 ja 11 ohjeet

Microsoftin suomenkieliset Windows 10 ja 11 ohjeet.

 

Taitonetti Oy

”Taitonetti Oy myy laadukkaita käytettyjä tietokoneita yksityiseen ja yrityskäyttöön. Tuotteemme ovat leasing-käytössä olleita yritystietokoneita, jotka huollamme ja testaamme itse.”

 

Tietokonekellari  Oy

”Tietokonekellari Oy myy todella laadukkaita ja kestäviä käytettyjä tietokoneita yksityiseen ja yrityskäyttöön. Tuotteemme ovat leasing käytössä olleita yritystietokoneita.”

 

llmaisohjelmat.fi

”Ilmaisohjelmat.fi esittelee parhaat ilmaiset tietokoneohjelmat ja verkkosovellukset selkokielellä suomeksi. Sivuston kohderyhmänä on erityisesti tietokoneiden peruskäyttäjät.”

 

Käyttöohje.fi

”Jos etsit suomenkielistä käyttöohjetta älypuhelimeen tai tablet-laitteeseen, olet tullut oikeaan paikkaan.
Monen älypuhelimen ja tabletin mukana toimitetaan nykyisin ainoastaan lyhyt pikakäynnistysopas suomeksi, mutta varsinaisen käyttöohjeen, etenkin suomenkielisen löytäminen voi olla hankalaa. Teimme etsintätyön puolestasi ja kokosimme eri laitevalmistajien käyttöoppaat samaan paikkaan, yhdelle sivustolle.”

 

Nettiohje.fi

Ohjeita laitteiden ja yhteyksien käyttöön.”

 

Googlen ohjeet android -käyttöjärjestelmään

Googlen omat ohjeet suomeksi, sekä linkkejä eri valmistajien sivuille.

 

Kyberturvallisuuskeskuksen oppaita

”Tietoturva-aiheiset neuvot ja vinkit on tarkoitettu muun muassa organisaatioille, yksityishenkilöille ja palveluiden ylläpitäjille. Alta löydät myös muita tietoturvaan liittyviä käytäntöjä ja julkaisuja.”

 

Wikipedian luettelo tiedostopäätteistä

Tiedoston nimi koostuu kahdesta osasta, nimestä ja päätteestä. Pääte kertoo tiedoston tyypin. Viimeinen piste erottelee nimen ja päätteen, esim. Rakkaus.Runoja.txt: Rakkaus.Runoja on tiedoston nimi, txt on pääte.

 

Windows